Performances

On this page I will share glimpses of my work, the worlds I create through storytelling, dance and performances. The performances are showcased in chronological order.

Bakgrundsbild: Elisabeth Heilmann Blind

Angerlarsimaffeqanngitsoq
– the homeless

Photo: Dan Jåma

Shows

More upcoming performances of The Homeless coming soon!
Please find more information in ‘what’s on’.

Meqqu, a shaman woman from small community in western Greenland set to go out into the wide world »Sila« to bring back the lost soul of a young man. The journey goes astray and suddenly, in 1978, she finds herself in a Danish prison cell.

In the same cell, a young man awakens.

This show is a deeply personal story about failures in life; to become ones own victim over and over, as well as victim to external circumstances - and yet rise, move on and live the life one is supposed live. The work is fictional, inspired from Elisabeth’s own life experiences and intergenerational encounters of Greenland, from the past as well as today. “The Homeless” is a dance performance staged with set and light design.

Background photo: Akvafjell

Idea and synopsis: Elisabeth Heilmann Blind
Choreography and Dramaturgy: Ada Einmo Jürgensen
Dancer: Elisabeth Heilmann Blind
Composer: Tuomas Rounakari
Jojk: Lars Henrik Blind
Lighting design: David Andersson
Costume: Norland’s theater in Mo I Rana
Language Coach: Inga Hansen

A very special thanks to the Cultural School in Kiruna,
my mentor Stina Yadav Olsson and Indigenous Traces.

Sinte gamle samedamer - Angry
Old Sámi Aunts

en danseforestilling om å være voksen kvinne i Sápmi, med Stina Rávdná Lorås, Ada Einmo Jürgensen og Elisabeth Heilmann Blind.

Bild: Torgrim Halvari

Sinte gamle samedamer er ment å være en hardtslående kunstfaglig knyttneve rettet mot stigmatiseringen av urfolkskvinner og av godt voksne kvinner generelt. Musikalsk, forførerisk, rasende og sensuelt, vil vi utfordre myter og normer knyttet til kvinner over en viss alder, samt kvinner av samisk opphav og tilknytning. Vi ønsker å gi kvinner fra hele Sápmi en stemme, helt fra brølet fra dypet til en stille hvisken.

Vi vil lage en danseforestilling som tar for seg kvinneroller og voksne kvinner i Sápmi sine utfordringer og kampsaker. Forestillingen vil baseres på dyptgående intervjuer av kvinner i ulike deler av Sápmi. Dokumentasjon fra intervjuer og arbeidsprosess vil bli presentert både som fotoutstilling og i bokform, og senere oppbevart og formidlet via Samisk Arkiv.

I dette prosjektet vil vi bli kjent med ulike kvinner i Sápmi og undersøke den samiske kvinnerollen både i samisk og i norsk kontekst. Hvordan er det å være en samisk kvinne i de norske og i de samiske delene av Sápmi? Hvilke utfordringer er det vi møter som samiske kvinner i dette samfunnet? Har samer i ulike deler av Sápmi ulike utfordringer? Støtter vi hverandre? Er vi på samme side? Hvilke saker er det vi kjemper for? Kjemper vi for de samme tingene? Hvordan er det å være voksen kvinne i Sápmi? Hvilke stigma opplever godt voksne kvinner i det norske samfunnet generelt? Hvilken innvirkning har årene vi har levd på våre liv? Hvordan oppfatter samfunnet oss? Hvordan tror vi at samfunnet ser oss?

I forestillingen vil vi med utgangspunkt i det innsamlede materialet jobbe med ord, stillhet, bevegelse, kropp, rytme. På hvilke måter påvirker det livet vi har levd kroppen vår, ikke nødvendigvis alderen, men de opplevelsene vi har hatt. Finnes det en genuin samisk livsstil, et fellesskap for alle samiske kvinner, eller er vi for fjernt fra hverandre? Er vi på samme side, eller kjemper vi mot hverandre? Gjennom tekst og evt lydopptak vil vi formidle stemmene til de kvinnene vi har snakket med. Stykkevis, helhetlig eller intimt.

Et relevant område for utforskning vil også være å finne en måte å ta tilbake vår seksualitet på og gjøre den til vår egen. Seksuelle overgrep har lenge vært et problem i det samiske samfunnet. Vi ønsker å undersøke både årsakene til dette og konsekvensene det har hatt på samiske kvinners opplevelse av egen seksualitet. Kan vi gjøre seksualitet til et symbol på egen styrke, uten å objektifiseres. Synet på eldre kvinners seksualitet og forholdet til egen kropp vil også bli undersøkt.

Läs mer om föreställningen på DRAUG PRODUKSJONER

Bakgrundsbild: Torgrim Halvari

Idé, manus, koreografi & produsent: Stina Rávdná Lorås
Medskapende dansere: Ada Einmo Jürgensen
& Elisabeth Heilmann Blind
Fotograf: Torgrim Halvari
Medkoreograf: Yaniv Cohen
Teknikk: Lorents - Christian Ryan
Co-produsent: DansIT
Støttespillere: Norsk Kulturråd, Daiddafoanda, Samisk arkiv,
Trondheim Kommune, Trøndelag Fylkeskommune